
Un usuario utiliza una tarjeta de la T-Mobilitat / ATM
Adeu a aquest bitllet del metro de Barcelona: així funcionarà amb la T-Mobilitat
L'ATM impulsa la seva integració en la T-Mobilitat digital, tot i que amb un cost afegit per als usuaris sense targeta
La popular estació del metro de Barcelona que estarà més de dos anys en obres: a partir d'aquesta tardor
Noticias relacionadas
A un gir cap a la digitalització del transport públic, el bitllet senzill del metro de Barcelona deixarà d'emetre's en el seu tradicional suport magnètic per integrar-se progressivament en el sistema sense contacte de la T-Mobilitat.
La Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha iniciat aquesta setmana el desplegament del nou format, que s'implantarà de forma gradual al llarg del 2025 en tots els operadors de l'àrea metropolitana.
Fi del bitllet magnètic
Segons ha anunciat l'ATM, aquest canvi suposa un "pas important" per eliminar definitivament els bitllets magnètics, que actualment representen només un 25% dels títols validats.
L'objectiu és avançar cap a una xarxa de transport més moderna, eficient i digitalitzada, en línia amb les polítiques de mobilitat sostenible i sense contacte.

Un usuari fent servir la T-Mobilitat
A partir d'ara, els usuaris podran continuar comprant el bitllet senzill a les màquines d'autovenda, però aquest es validarà mitjançant la tecnologia contactless de la T-Mobilitat.
Això implica que, per a aquells que encara no disposin d'una targeta T-Mobilitat (de plàstic o de cartró), el cost inicial serà superior.
Quin serà ara el preu del bitllet senzill del metro?
El preu del bitllet senzill es manté en 2,56 euros, però qui no tingui una targeta T-Mobilitat haurà de pagar 1 euro addicional pel suport reutilitzable.
En total, el primer viatge costarà 3,56 euros, tot i que la targeta de cartró es podrà conservar i reutilitzar per a futures càrregues de bitllets o títols integrats.

Infografia explicativa
Aquest nou format també serà vàlid en altres modes de transport del sistema integrat de l'àrea metropolitana, facilitant el seu ús més enllà del metro, incloent-hi tramvia, Rodalies i autobusos urbans.
FGC, el primer en aplicar el nou sistema
L'operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha estat el primer a començar a vendre el bitllet senzill en format digital a través de les seves màquines expenedores.
Al llarg de l'any, s'afegiran Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Tram i Rodalies, fins completar la transició en tot el sistema.
*Aquest article ha estat traduït automàticament usant intel·ligència artificial